Inapoi la pagina precedenta

Prezentare Erasmus for Young Entrepreneurs

PREZENTAREA PROIECTULUI - MOBILITAS II

« ERASMUS PENTRU TINERI ÎNTREPRINZĂTORI »

PROGRAMUL: ERASMUS PENTRU TINERI ÎNTREPRINZĂTORI

 

Scopul programului este de a dobândi abilități relevante pentru conducerea unui IMM, prin petrecerea unei perioade de timp în gazdă la un IMM din altă țară din Uniunea Europeană. Contribuie la îmbunătățirea know-how-ului și favorizează transferurile transfrontaliere de cunoștințe și experiențe între întreprinzători.

Obiectivele specifice ale programului sunt:

  • Training la locul de muncă pentru noii întreprinzători din IMM-uri de oriunde din Uniunea Europeană, pentru a facilita un start reușit și dezvoltarea ulterioară a ideii de afaceri;
  • Schimburi de experiență și informații între întreprinzători, privind obstacolele și provocările începerii afacerii proprii;
  • Să sporească accesul pe piață și identificarea de potențiali parteneri pentru noi afaceri și stabilirea de afaceri în alte țări din Uniunea Europeană;
  • Relaționarea între întreprinzători, bazată pe cunoștințele și experiența din alte țări europene;

Noii întreprinzători vor sta în străinătate într-o altă țară europeană și vor lucra alături de un întreprinzător experimentat. Comisia Europeană oferă asistență financiară pentru rambursarea cheltuielilor pentru șederea în străinătate, în funcție de țara de destinație.

Noii întreprinzători și întreprinzătorii gazdă vor stabili relația cu ajutorul Organizațiilor Intermediare.

Beneficiile programului:

 

ü  Noii întreprinzători au ocazia să învețe de la un întreprinzător de succes, care conduce un IMM din altă țară europeană;

ü  Încurajarea schimbului de experiență între noii întreprinzători și întreprinzători experimentați;

ü  Facilitarea accesului pe noi piețe și facilitarea căutării de noi parteneri de afaceri;

ü  Întărirea IMM-urilor și a rețelelor de întreprinzători;

ü  Permite întreprinzătorilor de succes să extindă parteneriatele lor de afaceri și să obțină cunoștințe despre piețele străine;

Cum lucrează programul?

 

Procesul de schimb cuprinde următoarele faze:

 

 

  1. 1. Faza de aplicare

Dacă sunteți un întreprinzător nou sau întreprinzător experimentat, puteți participa, aplicând prin instrumentul de înregistrare on-line, pe site-ul www.erasmus-entrepreneurs.eu. În această fază va trebui să selectați un organism intermediar din țara de rezidență. Pentru a fi parte din proiectul MOBILITAS II va trebui să selectați numele OI-ului Dvs. Organizația Dvs. intermediară va fi responsabilă de verificarea aplicației Dvs. și de verificarea îndeplinirii tuturor condițiilor de eligibilitate, iar dacă acestea sunt îndeplinite, să-și dea acceptul.

  1. 2. Faza de potrivire

Pentru a găsi un partener potrivit pentru schimb puteți accesa baza de date on-line, sau organismul Dvs. intermediar vă va ajuta să găsiți un partener și este responsabil pentru facilitarea contactului între întreprinzători.

 

  1. 3. Faza de pregătire și contractare

Părțile implicate (ex. nou întreprinzător, întreprinzător gazdă și organizațiile lor intermediare responsabile) schițează un angajament constând într-o descriere a proiectului de lucru/învățare, sarcini, responsabilități, rezultate, condiții financiare și implicații legale. Comisia Europeană dă aprobarea finală pentru relația creată. Organizația intermediară organizează deasemeni activități de pregătire pentru noul întreprinzător pentru schimb.

 

  1. 4. Faza de implementare

Noul întreprinzător și întreprinzătorul gazdă poate completa schimbul într-o fază sau mai multe – în conformitate cu nevoile lor – dar i se va cere să furnizeze un raport final. OI-ul responsabil va monitoriza calitatea activității și va evalua rezultatele.

Cum se participă?

Noii întreprinzători și întreprinzătorii gazdă interesați aplică prin intermediul formularului de înregistrare on-line de pe site-ul www.erasmus-entrepreneurs.eu și stabilesc contactul cu organizația intermediară pe care au ales-o. Ca parte din procesul de înregistrare, noul întreprinzător și întreprinzătorul gazdă vor trebui să selecteze unul dintre organismele intermediare stabilite oficial să se ocupe de aplicația lor. Ideal ar fi ca organismele intermediare să fie active în țara sau regiunea de origine a noului întreprinzător sau întreprinzătorului gazdă.

 

Organizațiile intermediare ale proiectului MOBILITAS II sunt:

-          Quality Program S.A.S. – Italia

-          Camera de Comerț și Industrie a Județului Neamț - România

-          Fundaţia ”Centrul European pentru Întreprinderi şi Inovare” (CEEI) Albacete – Spania

-          Comitetul de Întreprinderi LTD din Districtul Dun Laoghaire - Rathdown - Irlanda.

Organizația Intermediară va călăuzi candidații pe întreaga durată a proiectului, din faza de recepție și evaluare a candidaturilor până la faza de schimb.

 

Ghidul aplicației este disponibil pe internet, iar pentru orice nelămurire ne puteți contacta la:

Camera de Comerț și Industrie a județului Neamț, Tel: +40 233 216663, Fax: +40 233 232080, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , www.ccint.ro , persoane de contact: Mihaela Constantinescu, Ana Ciobanu.

Ești aici: Home Proiecte ERASMUS - pentru tineri Prezentare Erasmus

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi13
mod_vvisit_counterIeri371
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana384
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta5392
mod_vvisit_counterAceasta Luna18939
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1038841

Online Acum: 11
IP-ul Dumneavoastra: 54.224.155.169
,
Astazi: October 23, 2017
Threesome