Inapoi la pagina precedenta

Educația antreprenorială a viitorilor antreprenori din regiunea Nord Est - o precondiție a succesului în afacerile de tip start-up din cadrul proiectului ”Creează-ți propriul loc de muncă!”.

 

 


 

Educația antreprenorială a viitorilor antreprenori din regiunea Nord Est - o precondiție a succesului în afacerile de tip start-up din cadrul proiectului ”Creează-ți propriul loc de muncă!”.

 

”Creează-ți propriul loc de muncă!” a confirmat potenţialul de impact pozitiv deţinut de proiectele care includ o abordare complex a dezvoltării resurselor umane. Astfel, pe lângă perioada de instruire, potențialii antreprenori au beneficiat şi de o perioadă de consiliere, în care au avut posibilitatea de a decide care forma juridică ar fi mai potrivită ideii și planului de afaceri realizat de aceștia.

Astfel, în perioada de consiliere post-formare, 67 persoane au fost interesate în a-și înființa Întreprinderi Individuale, 35 ar dori în viitorul apropiat să își înființeze PFA-uri, 27 optează pentru forma Întreprindere Familială, 10 pentru S.R.L.-uri și o persoană optează pentru profesia liberală[g1] .

Perioada post-formare, ne referim la cursurile de dobândire a abilităților antreprenoriale desfășurate în cele trei regiuni, a subliniat necesitatea susţinerii activităţilor economice organizate în mediul rural ca o precondiţie pentru dezvoltarea durabilă a acestuia. Acest lucru se poate întâmpla construind un traseu complet pentru viitorul antreprenor, care să includă o selecţie riguroasă, o instruire temeinică, o consiliere eficientă, opțiuni de finanţare şi susţinere.

Apare în acest context, necesitatea unei abordări complexe care să răspundă nevoilor posibilului antreprenor de a fi susţinut în demersul său de demarare a unei afaceri. Aceasta înseamnă construirea unui cadru viabil și complet care crește simțitor șansele de succes a unei persoane care dorește să devină antreprenor. În linii mari, pașii unei astfel de abordări complexe ar fi: stabilirea persoanelor motivate, instruirea acestora, consilierea pe planul de afacere, facilitarea accesului la finanțare și oferirea unei consultanțe constante.

De asemenea, prin caracterul său distinct, care incumbă un puternic devotament al persoanei față de ideea sa de afacere, educația antreprenorială impune o altfel de abordare decât în cazul cursurilor de calificare sau perfecționare, unde traseul profesional este relativ lesne de vizualizat. Insuflarea spiritului antreprenorial, precum și a uneltelor folositoare odată intrat pe piață (cunoștințe, oportunități, finanțe etc) sunt aspecte strict interrelaționate care, oferite separat, nu pot avea efectul așteptat.

De aceea, echipa proiectului ”Creează-ți propriul loc de muncă!” va continua să sprijine membrii grupului țintă pentru a asigura acestora informațiile necesare oricărui antreprenor ”debutant”, dar și sentimentul de încredere în viitorul afacerii pornite.

 

 

Alina-Magda Prisacaru

                                                        Responsabil informare si publicitate,

Partener CCI Neamt

 


 [g1]Paote ar fi intersant sa mentionati si domeniile principale in care vor sa activeze 

Ești aici: Home Proiecte Proiecte Proiect CPLM Educația antreprenorială a viitorilor antreprenori din regiunea Nord Est - o precondiție a succesului în afacerile de tip start-up din cadrul proiectului ”Creează-ți propriul loc de muncă!”.

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi231
mod_vvisit_counterIeri1065
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana2966
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta6815
mod_vvisit_counterAceasta Luna16129
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1036031

Online Acum: 8
IP-ul Dumneavoastra: 54.157.81.13
,
Astazi: October 18, 2017
Threesome