Inapoi la pagina precedenta

Comunicatul post-conferinta finala a proiectului POSDRU83/5.2/S/54563

 

Bilanț pozitiv al Proiectului POSDRU/83/5.2/54563 - "Creează-ți propriul loc de muncă!"

 

Proiectul POSDRU "Creează-ți propriul loc de muncă!” și-a prezentat vineri, 23 noiembrie 2012, bilanțul activităților implementate pe durata a 29 de luni, cu începere din iulie 2010. În prezența reprezentanților beneficiarului, Camera de Comert și Industrie a Municipiului București și ai partenerilor Camera de Comerț și Industrie Neamț, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Teleorman și ÖSB Consulting GmbH Austria, a membrilor grupului țintă, a presei locale și a unor organisme și organizații interesate de implementarea proiectului, au fost trecute în revistă principalele reușite și formulate concluzii privind sustenabilitatea acestuia.

”Un proiect ambițios, pe care am dori să îl continuăm, în cadrul căruia persoanele din grupul țintă au beneficiat de un mix gratuit de măsuri constând în: consiliere, îndrumare și formare în vederea deschiderii propriei afaceri, dobândirea de cunoștințe de management, despre modul de obținere a unei finanțări și de utilizare a computerului în managementul afacerilor.” a remarcat și managerul de proiect, Diana Lupulescu.

”Un parteneriat cu o extraordinar de bună colaborare și unul dintre puținele proiecte care s-a adresat unei nevoi reale din această piață […]. Știm cu toții că în demararea oricărei afaceri sunt importante resursele financiare, materiale, dar și pregătirea resursei umane – lucru realizat de noi cu succes prin intermediul prezentului proiect. Îmi doresc și pe viitor o colaborare cu aceeași parteneri și am convingerea ca împreună putem realiza proiecte viabile, de importanță pentru zona Nord-Est.” a afirmat cu satisfacție, Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț. ”Rezultatele acestea nu sunt întâmplătoare” a afirmat directorul executiv al instituției, dna. Elena Miron, ”ele vin în urma muncii și a colaborării tuturor celor implicați.”, iar Daniela Bălan, coordonatorul activităților derulate în regiunea Nord-Est a punctat: ”Un proiect care și-a depășit toți indicatorii și care ar putea genera un ghid de bune practici…”

Fulvia Florentina Frăsineanu, reprezentanta Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Teleorman, a punctat primele efecte benefice ale proiectului în regiunea Sud-Muntenia: ”Există membri ai grupului țintă care au depus deja proiecte pe Măsura 112 – ”Instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală și așteaptă rezultatele evaluării acestora. Suntem mândri de Gabi Batalu, Liliana Dinu și Mariana Năstase și avem semnale că exemplul lor va fi urmat și de alți beneficiari ai activităților de instruire și consultanță oferite în cadrul proiectului”.

Anamaria Iacoviță, coordonator activități partener a detaliat contribuția partenerului transnațional: Transferul de know-how realizat între experții ÖSB Consulting GmbH Austria și români s-a materializat printr-un suport constructiv oferit potențialilor antreprenori în procesul de tranziție de la idee la plan structurat de afaceri, în crearea vizibilității și realizarea primului târg rural virtual (www.targrural.ro), destinat asigurării sustenabilității mediului antreprenorial nou creat prin intermediul proiectului.

Ioan Ferbei, membru al grupului țintă din comuna Ștefan cel Mare-județul Neamț, a mulțumit inițiatorilor acestui proiect și a scos în evidență faptul că în urma participării sale în proiect a reușit să își cristalizeze ideea de afacere și a înțeles că realizarea unui bun plan de afaceri poate fi garanția viitoarei reușite. La final, partenerii și-au afirmat dorința de a contribui la sustenabilitatea proiectului prin asigurarea de sprijin membrilor țintă ai proiectului în înființarea de afaceri în mediul rural din cele trei regiuni de implementare a proiectului București-Ilfov, Nord-Est și Sud-Muntenia și prin încurajarea acestora de a utiliza târgul virtual www.targrural.ro pentru realizarea primelor tranzacții.

 

***

Proiectul co-finanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat de către Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi partenerii săi: Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman şi ÖSB Consulting GmbH Austria a avut ca obiectiv principal creşterea ratei de ocupare în zonele rurale, prin dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale grupului ţintă şi acordarea de sprijin şi consiliere noilor antreprenori în demararea propriilor afaceri.


Ești aici: Home Proiecte Proiecte Proiect CPLM Comunicatul post-conferinta finala a proiectului POSDRU83/5.2/S/54563

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi231
mod_vvisit_counterIeri1065
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana2966
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta6815
mod_vvisit_counterAceasta Luna16129
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1036031

Online Acum: 8
IP-ul Dumneavoastra: 54.157.81.13
,
Astazi: October 18, 2017
Threesome