Inapoi la pagina precedenta

Stiri si evenimente

Apel pentru programe si proiecte interetnice si de combatere a intolerantei

 

Apel pentru programe si proiecte interetnice si de combatere a intolerantei

 
 

 

 

Beneficiari eligibili
Valoarea finantarii acordate
Termen de depunere

- Organizatiile, asociatiile si fundatiile fara scop patrimonial din Romania care desfasoara actiuni activitati cu caracter interetnic si intercultural
Min. 10.000 lei – max. 150.000 lei, dar nu mai mult de 90% din valoarea proiectului 31 martie 2014


Finantator

Guvernul Romaniei, prin Departamentul pentru Relatii Interetnice

Buget

2.000.000 lei


Tipuri de proiecte finantabile


Proiecte educationale

a. Tabere pentru elevi si tineri care urmeaza diferite forme de educatie destinate minoritatilor.
b. Concursuri si festivaluri scolare, alte activitati de educatie non-formala.
c. Conferinte/ seminarii/ reuniuni de lucru ale cadrelor didactice si inspectorilor, ale profesorilor din mediul academic pentru elaborarea unor manuale, ghiduri didactice, materiale auxiliare etc.
d. Realizare de carti, lucrari, instrumente educationale audio – video si multimedia in limbi minoritare sau bilingve pentru activitati cu si pentru elevi si cadre didactice.

Proiecte culturale si interculturale
a. Festivaluri, turnee si alte evenimente axate pe expresia culturala a persoanelor/ grupurilor apartinand minoritatilor nationale sau legate de acestea – prin literatura, dans, muzica, teatru, film etc.
b. Concursuri, ateliere, tabere artistice/ de creatie, alte manifestari interetnice si interculturale din sfera artelor.
c. Activitati editoriale si de promovare a cartii si publicatiilor in diferite limbi.
d. Programe de training si schimb de experienta cu si pentru jurnalistii de la publicatiile minoritatilor, de la redactiile radio sau tv care se ocupa de minoritati.

Proiecte de tineret
a. Reuniuni, seminarii, scoli de vara, tabere, ateliere cu tematica interetnica/ interculturala.
b. Programe de formare si de training cu tematica interetnica pentru tineri din toate grupurile etnice, axate pe educatie interculturala, management organizational, accesare fonduri, elaborare de planuri de actiune si strategii, metode participative de lucru, promovare si mediatizare a propriei activitati etc.

Expozitii si targuri
a. Realizarea sau participarea la targuri si expozitii cu componente/ sectiuni axate pe diversitate si relatii interculturale.
b. Participarea la targuri de carte, sectiuni destinate cartii in limbile minoritatilor, scriitorilor minoritari care se exprima in diferite limbi.
c. Organizarea/ participarea la targuri de traditii si mestesuguri care au legatura cu cultura minoritatilor.
d. Organizarea/ participarea la ateliere/ tabere/ expozitii de pictura, grafica, fotografie axate pe diversitate si dialog intre grupurile etnice.

Proiecte de cultura organizationala
a. Seminare si programe de formare pe tema elaborarii si managementului proiectelor, accesarii de fonduri, pe alte teme utile organizatiilor.
b. Concursuri, tabere, activitati editoriale care pot contribui la intarirea capacitatii de actiune a organizatiilor active in domeniul relatiilor interetnice.

Descarca Ghidul si anexele aferente

Click aici pentru mai multe detalii
Ești aici: Home Stiri si evenimente Apel pentru programe si proiecte interetnice si de combatere a intolerantei

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi632
mod_vvisit_counterIeri371
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana1003
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta5392
mod_vvisit_counterAceasta Luna19558
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1039460

Online Acum: 18
IP-ul Dumneavoastra: 54.81.73.2
,
Astazi: October 23, 2017