Inapoi la pagina precedenta

Stiri si evenimente

Grupurile de Acțiune Locală vor accesa și linii de finanțare non-FEADR: POSDRU și POR.

Grupurile de Acțiune Locală vor accesa și linii de finanțare non-FEADR: POSDRU și POR. „În 2015, vom avea 6.700 de proiecte selectate”

În viitorul apropiat, Grupurile de Acțiune Locală (GAL) ar urma să facă un pas evolutiv și să devină beneficiarele și altor linii de finanțare decât FEADR. Deja, liderul FNGAL, Alexandru Potor vorbește de o conferință al cărui subiect principal va fi exact pe această direcție, și anume de a da exemple de bune practici cum GAL-urile au reușit să acceseze finanțări din linii non-FEADR, de genul POSDRU, POR, zonele în care Grupurile de Acțiune Locală sunt eligibile ca ONG.

Până atunci, ultimele date oficiale pe care FNGAL le deține relevă că în urmă cu două luni existau nu mai puțin de 5.100 de proiecte care au obținute finanțare europeană prin asistența celor 163 de GAL-uri existente în România în acest moment, cu o valoare medie pe proiect între 65.000 și 70.000 de euro. Cu alte cuvinte, un grad de contractare de aproape 80 la sută. 

Chiar dacă peste tot în Europa se vorbește de Grupurile de Acțiune Locală și de Axa LEADER, exemple de proiecte mari finanțare fiind cu duiumul în Irlanda, Grecia (și lista ar putea continua), iar România a făcut pași uriași către păstrarea finanțării din exercițiul anterior plus angajamentele din 2007 – 2013, adică 8,1 la sută din totalul anvelopei financiare, situația cu care Comisia Europeană nu este tocmai împăcată, Bulgaria și Ungaria nu alocă mai mult de 5% pentru LEADER, potrivit spuselor lui Potor.

detalii

Ești aici: Home Stiri si evenimente Grupurile de Acțiune Locală vor accesa și linii de finanțare non-FEADR: POSDRU și POR.

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi629
mod_vvisit_counterIeri371
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana1000
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta5392
mod_vvisit_counterAceasta Luna19555
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1039457

Online Acum: 16
IP-ul Dumneavoastra: 54.81.73.2
,
Astazi: October 23, 2017