Inapoi la pagina precedenta

Stiri si evenimente

Topul statelor UE după numărul de IMM-uri

România se regăseşte printre ţările din Uniunea Europeană cu cele mai puţine IMM-uri în producţie la mia de locuitori, respectiv trei firme, faţă de 63 în Estonia, ţară care ocupă primul loc în clasament, şi 36 de IMM-uri media la nivel UE, potrivit datelor Comisiei Europene.

Anul trecut, România avea până în 480.000 de IMM-uri şi de şase ani tot se zbate să treacă de pragul de 500.000. Dintre acestea, una din două firme face comerţ. În schimb, estonienii au reuşit să aibă mai multe IMM-uri care produc la mia de locuitori decât în comerţ, iar portughezii, austriecii şi croaţii încă păstrează un echilibru între activitatea de producţie şi cea de comerţ a mediului de afaceri mic şi mijlociu.

În acelaşi timp,  România este şi una dintre ţările UE care au, per total, printre cele mai puţine IMM-uri la mia de locuitori, respectiv 24, în timp ce aceleaşi „vedete“ ale Europei (Estonia, Portugalia, Austria şi Croaţia) numără peste 150 sau chiar 200 de IMM-uri la fiecare o mie de locuitori.

Sursa: Ziarul Financiar

Ești aici: Home Stiri si evenimente Topul statelor UE după numărul de IMM-uri

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi628
mod_vvisit_counterIeri371
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana999
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta5392
mod_vvisit_counterAceasta Luna19554
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1039456

Online Acum: 15
IP-ul Dumneavoastra: 54.81.73.2
,
Astazi: October 23, 2017