Inapoi la pagina precedenta

Stiri si evenimente

3.200 de firme infiintate de tineri pierd facilitatile de la stat

Primele 3.200 de firme infiintate de tineri prin programul guvernamental de stimulare a debutantilor in afaceri pierd facilitatile de la stat

Potrivit Ordonantei de urgenta pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri, cu modificarile si completarile ulterioare, calitatea de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant se pierde, prin efectul legii, la data de 31 decembrie a anului in care se implinesc 3 ani de la data inregistrarii.

 

Astfel, in termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la pierderea calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant, societatea respectiva are obligatia sa procedeze la schimbarea denumirii. Prin urmare, reprezentantul societatii se va prezenta la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde si-a declarat sediul social, in termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la data la care se implinesc 3 ani de la inmatricularea societatii, in vederea schimbarii denumirii.

 

 
Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, a fost lansat in 2011, prin care debutantii in afaceri beneficiaza, printre altele, de finantare nerambursabila de pana la 10.000 de euro.

 

Pana la sfarsitul lunii octombrie erau infiintate 16.205 de SRL-D, din care mai erau functionale 15.896, in conditiile in care 309 de societati au fost radiate.
 
Pentru a putea beneficia de alocatia financiara nerambursabila de la stat, societatea trebuie sa fie infiintata de un intreprinzator debutant de pana in 35 de ani, ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) intreprinzatori debutanti asociati. De asemenea, beneficiarii trebuie sa angajeze, cu contract de munca pe durata nedeterminata, cu norma intreaga si sa mentina in activitate cel putin 2 salariati de la momentul obtinerii facilitatilor si sa reinvesteasca, anual, cel putin 50% din profitul realizat in anul fiscal precedent.
 
Sursa: InCont.ro
Ești aici: Home Stiri si evenimente 3.200 de firme infiintate de tineri pierd facilitatile de la stat

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi231
mod_vvisit_counterIeri1065
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana2966
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta6815
mod_vvisit_counterAceasta Luna16129
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1036031

Online Acum: 9
IP-ul Dumneavoastra: 54.157.81.13
,
Astazi: October 18, 2017
Threesome