Inapoi la pagina precedenta

Stiri si evenimente

Romania urca in topul mondial al libertatii economice

Romania urca in topul mondial al libertatii economice, dar ramane sub tari ca Botswana, Armenia sau Jamaica. Hong Kong detine suprematia, pentru al 21-lea an consecutiv.

Romania a urcat cinci pozitii, pana pe locul 57, intr-un clasament global al libertatii economice, insa ramane in urma unor tari precum macedonia, ungaria sau bulgaria, potrivit unui studiu realizat de heritage foundation in parteneriat cu wall street journal pentru 178 de state.

Cu un scor total de 66,6 puncte, Romania se situeaza mai sus in clasamentul de anul acesta decat state precum Portugalia, Franta, Italia, Grecia sau Rusia, insa este devansata, pe langa majoritatea economiilor dezvoltate din Vest, si de state precum Georgia, Botswana, Columbia, Armenia, Macedonia, Ungaria, Bulgaria sau Jamaica.

Punctajul primit de Romania reflecta imbunatatiri in cinci din cele zece criterii in functie de care este calculat indicele libertatii economice. Fata de anul trecut, punctajul este mai mare pentru componentele libertatea fata de coruptie, libertatea cheltuielilor guvernamentale, libertatea muncii, libertatea monetara si libertatea comertului.

Reduceri de punctaj se observa pentru libertatea afacerilor si libertatea fiscala, in timp ce scorul pentru libertatea drepturilor de proprietate, a investitiilor si cea financiara a stagnat.

 

 

Sursa: InCont.ro

 

Ești aici: Home Stiri si evenimente Romania urca in topul mondial al libertatii economice

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi230
mod_vvisit_counterIeri1065
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana2965
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta6815
mod_vvisit_counterAceasta Luna16128
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1036030

Online Acum: 10
IP-ul Dumneavoastra: 54.157.81.13
,
Astazi: October 18, 2017
Threesome