Inapoi la pagina precedenta

Stiri si evenimente

25 ANI DE ACTIVITATE MODERNA

Luna aceasta, iulie 2015, Camera de Comerț și Industrie Neamț sărbătorește 25 de ani de activitate modernă, sau altfel spus, 25 de ani de la reînființarea ei.

Acum un sfert de secol, pe 12 iulie 1990, conform Decretului – Lege nr.139 din 11 mai 1990 emis de Consiliul Provizoriu de Uniune Națională, la inițiativa primului Președinte al Camerei, domnul Corneliu Ovidiu Enache și a unui grup de conducători de întreprinderi, toate încă de stat la acea dată, s-a hotărât înființarea Camerei de Comerț și Industrie a județului Neamț.

23 iulie 1990 este data la care Guvernul României condus de Petre Roman, recunoaște prin Horărârea nr. 799 înființarea primelor 12 camere de comerț teritoriale printre care și a județului Neamț.

Prima Adunare Generală a membrilor Camerei de Comerț și Industrie Neamț a avut loc la 30 iulie 1990 în cadrul căreia a fost aprobat primul Statut și a fost ales primul Colegiu de Conducere al Camerei, format din 15 membrii. 

Evenimentele din decembrie 1989 au făcut posibilă reînființarea acestei organizații după ce camerele de comerț înființate în baza Decretului Domnesc a lui Alexandru Ioan Cuza din 30 septembrie 1864, au fost dizolvate în anul 1949.

Existenta și activitatea de 25 de ani a Camerei de Comerț Neamț poate fi rememorată în multe feluri dar nu vrem să facem un bilanț al activității de până acum ci am dori să reafirmăm poziția noastră de organizație autonomă, neguvernamentală, apolitică, de utilitate publică și fără scop patrimonial, menită să reprezinte nu numai membrii săi dar și pe cei ai comunității de afaceri din județul Neamț.

Suntem implicați și dorim să mergem în continuare pe drumul asigurării unui mediu de afaceri solid, colaborând cu instituțiile și autoritățile administrației publice, județene și locale, precum și cu structurile regionale în scopul dezvoltării economice a județului în care funcționăm.

Cu ocazia acestei aniversări, mesajul domnului Mihai Apopii, Președintele Came

rei de Comerț și Industrie Neamț, este următorul: "Doresc să mulțumesc membrilor camerei, care au fost și continuă să fie nucleul de dezvoltare a economiei județului, foștilor dar și actualilor membri ai Colegiului de Conducere, oameni cu viziune, importanti manageri și antreprenori din economia nemțeană, partenerilor și colaboratorilor noștri, reprezentanților autorităților locale, județene și regionale, parlamentarilor, foștilor noștri colegi de la Registrul Comerțului care s-au desprins din organizația noastră ca urmare a modificării legislației dar cu care colaborăm în continuare. Mulțumirile mele persoanelor ce au făcut parte din executivul Camerei dar și actualului colectiv care depune toate eforturile să ducă mai departe tradiția camerală.

Vineri, 24 iulie 2015 la ora 12, în sala Millenium a Central Plaza Hotel va avea loc o festivitate de aniversare a împlinirii celor 25 de ani de funcționare a Camerei de Comerț și Industrie Neamt la care vor participa foști si actuali membrii precum și colaboratori ai organizației.

Informații suplimentare la tel 0233 216663, 0233 232010, mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ești aici: Home Stiri si evenimente 25 ANI DE ACTIVITATE MODERNA

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi231
mod_vvisit_counterIeri1065
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana2966
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta6815
mod_vvisit_counterAceasta Luna16129
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1036031

Online Acum: 11
IP-ul Dumneavoastra: 54.157.81.13
,
Astazi: October 18, 2017
Threesome