Inapoi la pagina precedenta

Stiri si evenimente

Expirare sediu social firmă – consecințe. Acte necesare pentru prelungirea sau schimbarea sediului social

La înființare, fiecare firmă are declarat un sediu social, care devine adresa de corespondenţă a firmei. Sediul este foarte important, deoarece în absența acestuia firma nu poate fi înmatriculată.

În cazul în care sediul social al firmei este expirat, la cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii, în conformitate cu prevederile art. 237 din Legea nr. 31/1990 a societăților comerciale, cu modificările și completările ulterioare.

Conform art. 92 alin. 1 lit. g din Codul de procedură fiscală, contribuabilul/plătitorul persoană juridică sau orice entitate fără personalitate juridică este declarat inactiv, de către Agenția Națională de Administrare Fiscală şi îi sunt aplicabile prevederile din Codul fiscal privind efectele inactivităţii dacă durata deţinerii spaţiului cu destinaţia de sediu social este expirată. Inactivitatea fiscală se înscrie atât în cazierul fiscal al contribuabilului declarant inactiv, cât și al reprezentanților legali ai acestuia.

Pentru a nu fi declarați inactivi, este necesară prelungirea sediului social sau schimbarea acestuia.

a)   Pentru prelungirea sediului social trebuie prezentat un document care să ateste dreptul de folosință asupra spațiului cu destinația de sediu social, spre exemplu: contract de comodat, contract de închiriere, contract de vânzare, etc.

b) Pentru schimbarea sediului social trebuie prezentate următoarele documente:

1.  Hotărârea adunării generale a asociaţilor sau decizia asociatului unic;

2.  Documentul care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social;

3.  Certificatul de înregistrare (original) și certificatele constatatoare;

4.  Actul constitutiv actualizat, în original;

       5.  Dacă este cazul, avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă, prevăzut de Legea nr. 230/2007 (completat pe formular-tip, original).

Ești aici: Home Stiri si evenimente Expirare sediu social firmă – consecințe. Acte necesare pentru prelungirea sau schimbarea sediului social

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi625
mod_vvisit_counterIeri371
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana996
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta5392
mod_vvisit_counterAceasta Luna19551
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1039453

Online Acum: 14
IP-ul Dumneavoastra: 54.81.73.2
,
Astazi: October 23, 2017