Inapoi la pagina precedenta

Stiri si evenimente

POCU: 5 milioane euro pentru bunastarea locuitorilor din cartierele marginalizate ale oraselor

Ministerul Fondurilor Europene a publicat varianta consultativa a Ghidului Solicitantuluiaferent liniei de finantare „Sprijin pregatitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locala (SDL) — orase/ municipii cu populatie de peste 20.000 locuitori”, corespunzator primei etape a mecanismului de dezvoltare locala plasata sub responsabilitatea comunitatii pentru zone urbane marginalizate.

Strategiile de dezvoltare locala vor contribui la combaterea saraciei si a excluziunii sociale in comunitatile urbane caracterizate prin nivel scazut de educatie, grad crescut de somaj, stare precara de sanatate a locuitorilor si conditii proaste de locuire. Elaborarea SDL constituie un prim pas pentru transpunerea in plan local a masurilor prevazute de Guvernul Romaniei in Pachetul Antisaracie  si, de asemenea, sprijina Masura VII – O noua misiune pentru Grupurile de Actiune Locala din Pachetul Clasa de Mijloc la Sate.

Beneficiarii fondurilor din acest apel de proiecte pot fi autoritatile publice locale in parteneriat cu actori sociali relevanti sau Grupurile de Actiune Locala (GAL) existente la momentul lansarii apelului.

Dezvoltarea Locala plasata sub Responsabilitatea Comunitatii (DLRC) este noul instrument de dezvoltare teritoriala propus de Comisia Europeana pentru perioada de programare 2014-2020 in vederea combaterii saraciei si a excluziunii sociale de la nivel urban, prin stimularea implicarii comunitatilor in dezvoltarea locala, prin formarea unui parteneriat local si implementarea unor Strategii de Dezvoltare Locala (SDL).

Sursa: Finantare.ro

Ești aici: Home Stiri si evenimente POCU: 5 milioane euro pentru bunastarea locuitorilor din cartierele marginalizate ale oraselor

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi10
mod_vvisit_counterIeri371
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana381
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta5392
mod_vvisit_counterAceasta Luna18936
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1038838

Online Acum: 11
IP-ul Dumneavoastra: 54.224.155.169
,
Astazi: October 23, 2017
Threesome