Comes  – o companie din Săvineşti, judeţul Neamţ, produce utilaje de gabarit mare pentru rafinării şi combinate din 30 de ţări

februarie 11, 2022by Săndulache Andreea
2024 iunie

Comes

 o companie din Săvineşti, judeţul Neamţ, produce utilaje de gabarit mare pentru rafinării şi combinate din 30 de ţări

 

 

Compania Comes din comuna Săvineşti, judeţul Neamţ, livrează în 30 de ţări utilaje sub presiune, de gabarit mare, şi piese de schimb pentru industria chimică, petrochimică, petrol şi gaze şi energetică.

Trimitem 80% din producţie la export, în 30 de ţări, pe toate pieţele din Europa, Asia, Africa, Orientul Mijlociu, mai puţin America. Anul trecut am investit circa 5 milioane de euro într-o nouă hală industrială pe 2.800 de metri pătraţi, care ne-a crescut capacitatea de producţie şi unde putem produce utilaje  de gabarit mare, de până la 200 de tone pe utilaj. Până acum puteam produce doar utilaje de până în 50 de tone în halele existente“, a declarat pentru ZF Anton Ioan Măzărianu, de meserie economist, directorul general al companiei şi acţionar majoritar.

El mai precizează că în acest an estimează afaceri de 16 milioane de euro, în creştere de la 12 milioane de euro anul trecut, pe fondul investiţiei realizate în creşterea producţiei.

Comes este fosta uzină mecanică a Combinatului Chimic Săvineşti, deschisă în 1977 şi privatizată în 2003. Săptămâna viitoare compania trimite un utilaj de 150 de tone pentru un client din industria de rafinare a petrolului din Germania, după ce a trimis recent un utilaj de peste 100 de tone în Rusia.

 

 

Sursa: Ziarul Financiar

Autor: Mirabela Tiron

Sus