Seminar Noutăți în domeniul legislației muncii – 𝐔𝐏𝐃𝐀𝐓𝐄: 𝐀𝐔 𝐌𝐀𝐈 𝐑𝐀𝐌𝐀𝐒 𝐃𝐈𝐒𝐏𝐎𝐍𝐈𝐁𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐎𝐀𝐑 𝐋𝐎𝐂𝐔𝐑𝐈 𝐎𝐍𝐋𝐈𝐍𝐄 Lector, Gabriela Țiripan – Expert în legislația muncii

februarie 14, 2023by Săndulache Andreea
2024 iulie

Seminar

‼️ ‼️ 𝐔𝐏𝐃𝐀𝐓𝐄: 𝐀𝐔 𝐌𝐀𝐈 𝐑𝐀𝐌𝐀𝐒 𝐃𝐈𝐒𝐏𝐎𝐍𝐈𝐁𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐎𝐀𝐑 𝐋𝐎𝐂𝐔𝐑𝐈 𝐎𝐍𝐋𝐈𝐍𝐄

Noutăți în domeniul legislației muncii

 

Lector : Gabriela Țiripan – Expert în legislația muncii

Marți – 28.02.2023, ora 10:00

             Camera de Comerț și Industrie Neamț vă invită la un seminar interactiv de prezentare și interpretare a tuturor noutăților legislative recente și a normelor metodologice de aplicare a reglementărilor în domeniul legislației muncii.
Seminarul se va desfășura atât cu prezență fizică, în limita locurilor disponibile, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Neamț, cât și online.

Înscriere la seminar

            Obiectivul principal al acestui seminar este implementarea teoriei prin aplicarea ei in spetele ridicate de participanti si clarificarea intrebarilor ridicate de acestia.
Principalele teme abordate în cadrul seminarului :
  • noua lege a dialogului social (Legea nr. 367/2022);
  • HG nr. 1.447/2022 pentru stabilirea salariului minim brut pe țară: salariul minim general, salariul minim în construcții, obligația de a majora salariul minim, impactul salariului minim asupra altor drepturi și obligații;
  • scutirea de taxe pentru 200 lei;
De asemenea vor fi prezentate și lămurite toate modificarile recente aduse Codului Muncii prin Legea 283/2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 1013 din 19 octombrie 2022, ce a intrat în vigoare în data de 22 octombrie 2022.
  • Prin acest act au fost introduse în Codul muncii zeci de noutăți majore de care angajatorii vor trebui să țină cont pe viitor în relațiile cu angajații. Toate aceste modificări trebuie să fie reflectate în documentația companiilor și impun actualizarea contractelor de muncă, a regulamentelor interne, precum și a politicilor și procedurilor existente.
Printre acestea amintim:
– Salariaţii pot avea mai multe contracte de muncă, dar fără suprapunerea  programului de lucru;
– Noi tipuri de concedii (paternal, de îngrijitor, etc.) și zile libere ce trebuie acordate;
– Noi reglementări privind formarea profesională;
– Drepturi suplimentare pentru salariați (ex: dreptul de a solicita trecerea pe un post vacant care îi asigură condiții de muncă mai favorabile, protecție împotriva oricărui tratament advers din partea angajatorului).
Durata seminarului – aproximativ 4 ore
Tarif de participare : 220 lei /persoană, la care se adaugă TVA
( reducere de 10 % pentru membrii Camerei de Comerț și Industrie Neamț ).
Relații suplimentare : Andreea Săndulache – Departament Relații Interne și Târguri
Tel. 0759.138.901, e-mail: relatii@ccint.roÎn cazul renunţării la participare sau neaccesării platformei online din motive ce ţin de participant, suma achitată nu se restituie. În cazul în care, din motive obiective, seminarul nu se mai desfăşoară, Camera de Comerţ şi Industrie Neamț va restitui participantului suma achitată. Formularul de înregistrare completat reprezintă expresia de voinţă a părţilor şi ţine loc de contract.

Prin apăsarea butonului "Transmitere" se va genera un mesaj automat către Camera de Comerţ şi Industrie Neamț, conţinând informaţiile de mai sus.
Prin apăsarea butonului "Transmitere", acceptaţi prelucrarea de către noi a informaţiilor completate în formular, în scopul înregistrării şi asigurării comunicării ulterioare.

Sus